Nordfrontvej

 

 

 

Gladsaxe

 

 

 

Nordfrontvej 2

 

 

 

Nordfrontvej 3Zoologisk have

 

Gladsaxe

Bag Fortet kvarteret var i mange år et sted hvor folk havde deres kolonihavehus, resten var marker til bl.a. Grønnegården og Tornhøjgård. Få havde noget der minde om helårshus. Sporvejshusene blev bygget langs Ringvejen. Villaerne var der og kom som folk fik råd. De sidste kolonihavehus blev revet ned sidst i 60´erne og først i 70´erne.

Nordfrontvej i 20´erne

Det gamle liv….I 1928 køber Frederik Mortensen en grunden på Nordfrontvej  i Gladsaxe  med et lån på 1000,-kr. af  J.P. Andersen. En arbejdskollega havde købt en grund på Byværnsvej og havde fortalt ham om hvor dejligt der var her ude på landet. På det tidspunkt boede Frederik Mortensen i en to værelses lejlighed på første sals i Husumgade med sine to drenge Aage og Viggo. I 1931 kommer der et lille hus på grunden, kaldt ”Farmen”. I 1934 flytter familien til Nordfrontvej. Frederik cykler i alt slags vejr den lange vej til B&W.

 

Nordfrontvej i 30´erne

Farmen 1931, Nordfrontvej nr. 30 senere nr.3 Frederik for morgenkaffen på højen

Bangs Marmelade & Frugtsafter

 

Nordfrontvej i 30´erne

Farmen 1933

Nordfrontvej i 40´erne

 1: Nordfrontvej-Forsvarsvej 2: Udsigten fra Tårnet mod Fortet 3:  4:

Gladsaxe Fortet 1942

1: Udsigt fra Tårnet på Nordfrontvej2: Byggeri på Fortet3: 4: Aage i et vindue 5: 6: Tibvogne 7: Udsigten fra tårnet på Nordfrontvej 8: Gladsaxe fortet i vandfarver af Aage Mortensen, 1943.
Fortet var en yndet legeplads for drengene i Bag Fortet kvarteret. Af og til blev de jaget ud der fra, af en af arbejderne, så måtte Aage hjælpe de mindre drenge ud gennem pigtråden og stille sig imellem dem og arbejderen, Aage lignede en voksen trods sin alder, hvilket ofte fik taget dampen af den vrede arbejder, når han stod over for Aage.
Oppe fra kanten hoppede en af drengene engang ned i det lave vand, for en stang wienerbrød. Han fik den, men han måtte en tur på hospitalet og hjem til en større røvfuld og husarrest først.

Zoologisk have 1942

Zoologisk have 1942 1: Søen set fra tårnet. 2: Elefanthuset, Erling? Viggo, Egon, Flemming. 3: Netgiraf. 4: Bavianerne. 5: Brun Bjørn
Zoologisk Have

1: Gladsaxe kirke i 1943. 2: Vinterdage på volden 3: Idrætsdag på Marielyst skole 1943 4:  5: Jørgen Peter Andersen. 6: J.P. Andersens lommeur 7:

 dig

ni

At kikke i slægtens gamle fotografialbumer, æsker og gamle bøger m.v. Og ser hvad de har "fanget" med deres "kasseapparater"
men som oftes glemte man at skrive: hvor, hvem, hvornår og hvem der tog billedet.

Nordfrontsvej 2